Beste Broker voor de Mobiele Belegger

Traden en de toegang tot de informatie van je beleggingen via mobiele toestellen zoals smartphones en tablets worden steeds vaker gebruikt en er zijn brokers die er sterk op inspelen.

Bijna alle brokers hebben wel een app of mobiele website en er wordt veel aandacht besteed aan de ontwikkeling ervan, geen wonder als we weten dat meer mensen Facebook dagelijks via hun mobiele toestellen bekijken dan via een PC.

Hoewel er al meerdere jaren verschillende apps zijn, is er nog ruimte voor ontwikkeling en verbetering. Een goede mix tussen gebruiksgemak en inhoud lijkt soms moeilijk. Favorietenlijsten die synchroniseren tussen de toestellen, speciale ordertypes, grafieken,… niet alles blijkt even makkelijk zijn weg te vinden naar onze smartphones. De verschillende brokers interpreteren de noden van de mobiele beleggers ook anders. Je kan stellen dat we in de buurt komen van een goede mobiele belevenis, maar we zijn er nog niet.

We hebben de focus vooral op de iPhone gelegd omdat dit nog steeds het meest gebruikte toestel is. De testen focusten op verschillende aspecten, maar gebruiksgemak, snelheid in gebruik en mogelijkheden waren de drie grote hoofdblokken.

Saxo Bank staat hierin het verst met zijn ene platform SaxoTraderGo welke op alle apparaten kan gebruikt worden, bijgevolg een terechte eerste plaats.

De focus op mobiel beleggen werd dit jaar ook meer op de smartphones gelegd dan op de tablets. Rondvraag leert dat door de grote schermen van de smartphones deze veel meer gebruikt worden dan de tablets om te handelen.

Gepubliceerd door Sam Hollanders op 16 februari 2017

Top 5 Beste Brokers voor de Mobiele Belegger

Saxo Bank
Info Aanvragen

Aandelen: €5

Opties: €3

Lynx
Info Aanvragen

Aandelen: €6

Opties: €1,7

TradersOnly
OPEN REKENING

Aandelen: €6

Opties: €1,7

DeGiro
info Aanvragen

Aandelen: €2,6

Opties: €0,85

Binck Basic
Info Aanvragen

Aandelen: €10

Opties: €2,9