Vaak gestelde vragen

Bedankt voor het bezoeken van VergelijkBrokers.nl, de nummer 1 website voor online broker vergelijkingen! Ons team heeft een lijst samengesteld van vaak gestelde vragen (FAQ's) die u kunnen helpen in het gebruik van onze website. Heeft u een andere vraag, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

1. Zijn jullie een broker?

VergelijkBrokers en BrokerTarieven of het bedrijf, Nasam, is geen broker. Vergelijkbrokers is een website gemaakt om brokers te vergelijken en beleggers te begeleiden in hun zoektocht naar de geschikte broker voor hun noden.

2. Kan u me helpen met het gebruik van de broker platformen?

Hoewel wij een groot deel van het jaar spenderen om de platformen te testen, is ons team spijtig genoeg te klein om hiervoor in te staan. Wel kunnen wij u in de juiste richting sturen naar de helpdesks van de brokers. Loopt u toch nog vast, dan kan u ons altijd een mail sturen, dan kijken we hoe we u verder kunnen helpen.

3. Soms komen de tarieven die ik zie in de reviews niet helemaal overeen met de tarieven bij de brokers. Waarom is dat?

De tariefstructuren van de verschillende brokers zijn zeer verschillend. Zo wordt er soms voor de kostprijs van een order in aandelen gekeken naar het aantal verhandelde aandelen en bij anderen is dan weer het orderbedrag de basis. Om goed te kunnen vergelijken hebben wij in onze reviews deze uitgewerkt tot een standaard order. Zo gaan wij er van uit dat het aantal aandelen bepaald wordt door een gemiddelde prijs van €25 per aandeel. U kan wel altijd de exacte berekening voor uw situatie uitvoeren met onze calculator.

4. Ik zie mijn broker niet op de website, waarom is dat?

U mag ons altijd een mail sturen als u uw broker niet terugvindt op onze website. Het kan zijn dat er hiervoor een reden is, is dit niet zo, dan zullen wij deze in de volgende vergelijkingsronde zeker mee opnemen!

5. Waarom worden er geen forex of CFD brokers vergeleken?

Deze manieren van handelen, zijn een specifieke vorm van beleggen waarbij op een andere manier moet vergeleken worden. Op VergelijkBrokers zullen wij deze vergelijking niet maken. De vraag komt af en toe voor, hierdoor zijn we aan het bekijken of we hiervoor geen aparte vergelijkingssite kunnen opzetten.

6. Kan ik ergens vragen en opmerkingen achterlaten over het gebruik van de website of om deze te vergroten?

Zeer graag! Uw opmerkingen zijn steeds welkom. U kan deze doorgeven aan ons per mail of via het contactformulier op onze website.